Kennel Nordysak Show Siberian Huskies  
 
   
 
Pitkästä aikaa päivityksiä 8.7.2014

 
Molemmat pentueet ovat lähteneet maailmalle ja tätä päivitystä kirjoittaessani molemmat, pikkuiset drinkit ja pokemonit, ovat täyttäneet jo 9kk. Pentuaika kului niin nopeasti ainakin minun mielestäni, mutta uskon, että uusista omistajista pentujen luovutusikä ei tuntunut tulevan koskaan. Kaikki pennut pääsivät aivan erinomaisiin koteihin, jossa niitä rakastetaan ja onkin ollut ihana kuulla niiden kuulumisia ja nähdä niiden kasvua ja kehitystä. En voisi olla onnellisempi, sillä pikku huskynalut ovat aivan erinomaisissa käsissä ja kiitos siitä kuuluu aktiivisille omistajille. Kiitos!

Ally ja Gia kuntoutuivat erinomaisesti mammalomaltaan ja olivatkin nopeasti valmiita aloittamaan treenit. Pääsimme treenaamaan niin hyvin, että kunto oli kohonnut hienosti helmikuuhun mennessä ja tytöt pääsivät Naomi mukanaan osallistumaan rekikoirien käyttökokeeseen Lappeenrannassa 1.2. Gialle tulokseksi REKÄ YLE2 48p, innokkaiden vauhdissa tapahtuneiden puolenvaihtojen takia, Allylle REKÄ YLE1 59p ja Naomille myös REKÄ YLE1 58p! Aivan mahtava tulos ja mainittakoon, että työt juoksivat täysin vieraassa valjakossa ja täysin vieraan musherin ajamana. Tällä käyttötuloksella Naomista tuli Suomen muotovalio. Nämä Lappeenrannan uutiset saivat kyllä suupielet korviin!

osa-aluepisteet ja maksimipistemäärä
Gia
Ally
Naomi
Toiminta risteyksissä 5p
3
5
5
Täyskäännös 5p
3
5
5
Eteneminen maastossa, jossa ei selvää uraa 5p
5
5
5
Koiran pysähtyminen 5p
4
5
5
Liikkuvan ajoneuvon kohtaaminen 5p
5
5
5
Toisen valjakon kohtaaminen ja ohitus 5p
3
5
5
Koiran yleinen hallittavuus 5p
3
5
5
Työskentelyhalukkuus 10p
10
10
10
Paikallaolo 5p
3
4
3
Käyttäytyminen 10p
9
10
10
Yhteensä:
48
59
58

No, muutenhan talvi oli mikä oli. Kisoja peruttiin ja rekeä voitiin lähinnä vain katsella varastossa. Taisin päästä jalaksille treeneissä kahdesti ja toiselta kerralta kuvasin todistusaineistoa. Auraaja oli ollut taas innokas ja jalakset olivat kuin satojen kilometrien jäljiltä, mutta sen arvoista se oli! Valjakko tuntui jotenkin tyngältä ilman Tyraa, mutta hienosti tytöt tekivät työnsä ja Gia juoksi upeasti yksin johdossa. Nyt en malta odottaa ensi talvea, jolloin Gian pentueesta kotiin jäänyt Lola pääsee treeneihin mukaan ja valjakko saa lisävahvistuksen!

Both litters have moved to new homes and writing this update the little ones, Drinks and Pokemons, have already turned 9 months of age. The puppy time flied by so fast, I feel, but I'm sure the two months of waiting before the pups were ready to move to their new homes passed too slowly in new owner's minds. All puppies found wonderful homes where they've been loved. It's been a pleasure being able to follow their growing up, getting news from the owners. The little huskies are in excellent hands and I thank the owners.

Ally and Gia got back in shape after their mothernity fast and were able to start training in winter. We were able to train so well that the girls were in great shape by February. All three, Ally, Gia and Naomi participated on a sled dogs' working test on general class in Lappeenranta on February 1st. Gia's result was REKÄ YLE2 (Good) but both Ally and Naomi got the result of REKÄ YLE1 (Excellent)! It's an excellent result and I have to mention that the girls ran in a new team with a strange musher. With this result Naomi recieved her Finnish Show Champion title. Great news from Lappeenranta!

Parts of the exam and max points
Gia
Ally
Naomi
Turns to the left and right 5p
3
5
5
Full about turn 5p
3
5
5
Crossing a road 5p
5
5
5
Halting the dog 5p
4
5
5
Encountering a moving vehicle 5p
5
5
5
Encountering an another team 5p
3
5
5
General control of the dog 5p
3
5
5
Working motivation 10p
10
10
10
Obedience section 5p
3
4
3
Co-operation and conduct 10p
9
10
10
Points:
48
59
58

Although I was able to train the dogs, last winter was quite a terrible one, the weather was bad and we had almost no snow at all! I was able to drive the dogs on sled just twice and the second time I had a camera to prove there was a little snow on the ground. The team felt so small without Tyra, but we had a nice run and Gia did really well in single lead. I can't wait for next winter when Lola, Gia's puppy, is grown up and can join the team.
Ajamassa
Vasemmalla lähtö ja oikealla kotiintulo 10km lenkin jälkeen. Start on the left and finish on right, the run was 10km.

Alkuvuodesta tytöt saivat myös toisen pennun huomiinsa Lolan lisäksi. Pohjanpystykorva Mirkku (virallisemmin Raika) liittyi laumaan. Mirkusta
ja Lolasta lisää niiden omilla sivuilla myöhemmin.

Kisakausi ja ajopuolen tulokset jäivät suppeammiksi, mutta näyttelypuolella kunnostauduimme ulkomaiden osalta. Ensimmäiset ulkomaanvisiitit suuntasivat Latviaan ja Liettuaan. Latviassa Gia veti tarkkaa ERI ja SA linjaansa, vaikka vain muutamalle nartulle SA irtosi. Tuloksena käy ERI SA ja PN2. Todella hyvä tulos! Tässä näyttelyssä Naomi vei ykkössijan, joten tätä voisi sanoa tyttöjen kaksoisvoitoksi.

Ennen Liettuaa Gia päätti aloittaa karvanlähdön ja helteisessä Moletaissa sainkin esitellä käyttöluokassa karvatonta Giaa, joka kuitenkin sai luokkasertin.

Ally kävi Tanskassa KV näyttelyssä ja tuulisesta showsta oli kotiintuomisina  VSP-ruusukkeen lisäksi tietenkin SERT ja CACIB. Gian ja Allyn tuloksiin olen erittäin tyytyväinen, sillä pentujen jälkeen ne kuntoutuivat hyvin treeniin ja näyttivät parastaan taas valjaissa ja näyttivät upeilta myös näyttelykehissä. Tosin tämän alkuvuoden näyttelymenestyksen kruunasi ehdottomasti Naomi. Sen voittokulku alkoi Latviasta, missä se oli ROP, valioituen Latvian valioksi ja sijoittuen vielä ryhmässä. Tanskan matkalla Naomi liiteli jälleen ROPiksi valioituen myös siellä, mutta myös voittaen viimeisen CACIBinsa, joten neitonen on täten myös kansainvälinen muotovalio ja Tanskan näyttely (kuten myös CIB-arvo) oikeutti Naomin osallistumaan myös Cruftsiin.

Nyt viimeisimpänä näyttelypä piipahdimme Pärnussa Virossa, jossa Ally ja Gia osallistuivat kolmeen näyttelyyn. Hienot tulokset siltäkin reissulta, perjantaina Gia ERI, PN1, SERT ja VSP ja Ally PN2. Lauantaina Gia PN5 ja Ally PN2. Sunnuntaina Gia ERI, PN1, SERT ja ROP, Ally PN3. Kerrassaan mahtava näyttelykesä!


Early this year girls got a new puppy to look after besides Lola. A Nordic Spitz Mirkku (officially Raika) joined our pack. I'll update more of Mirkku and Lola on their pages later.

Racing and driving the dogs was what it was, because of the weather, but since winter we've had other things keeping us busy: participating on shows abroad. First stops were Latvia and Lithuania. In Latvia Gia did great. On the show where only a few bitches got a CQ, Gia's result was Working Class Excellent, CQ, Best Bitch 2. A great result. On this show Naomi was the Best Bitch 1, so it was a double win for my girls.

Before the Lithuanian show Gia shed all her coat and in sunny Moletai I presented a "hairless Siberian". Still Gia received a CERT in her class.

Ally and Naomi visited Denmark, where both girls were successful. Ally was BOO with of course CERT and CACIB. Altogether I'm really happy with the girls' results, Ally and Gia's done excellently in all the shows, but I have to say that Naomi's the queen of shows this year. She recieved BOB in Latvia, becoming the Latvian Show Champion, and even was awarded in group. In Denmark she was again BOB, becoming not only the Denmark Show Champion, but by getting her 4th CACIB there she became an International Show Champion, with invitation to the Crufts. Wonderful!

The latest show we've participated on was last weekend in Pärnu Estonia where Ally and Gia participated on three shows. Friday was Gia's day: Excellent, Best Bitch 1, CERT and BOO, while Ally was Best Bitch 2. On Saturday Gia was BB5 and Ally BB2. And Sunday was again Gia's day: Excellent, BB1, CERT and BOB whily Ally was BB3. An excellent show summer!
GiaReissujengi
Vasemmalla Gia sunnuntaina palkintojensa kanssa. Oikealla tytöt matkassa. Mirkku (pohjanpystykorva) oli tsemppijoukkona mukana. Tytöt ovat mukavaa ja helppoa matkaseuraa.
Left: Gia on Sunday with her winnings. Right: Girls on the road. Mirkku (Nordic Spitz) was the cheerleading team of the show. Girls are a nice and easy travelling company.

Allyn pennuista Bubble (Show Bubble-O-Seven), Deimi (Show Black-Velvet) ja Lara (Show Bloody-Mary) ja Gian pentu Kuru (Show Arctic-Squirtle) ovat jo käyneet virallisissa koiranäyttelyissä nuoresta iästään huolimatta hienoin tuloksin. Kuru on ollut ROP pentu, Bubblella on plakkarissa useita ROP pentu-tuloksia sekä junnuista 2 x ERI ja Lara on sekin saanut näyttelystä ERIn. Sijoituksessa oleva Allyn tyttö Deimi nappasi heti ensimmäisestä junnunäyttelystään juuri 9kk täytettyään hienosti ROP-palkinnon Rovaniemellä. Äidit ja minä olemme ylpeitä nuorisosta.

Näiden iloisten uutisten joukkoon mahtuu myös surua. Kesä tuo aina mukanaan myös haittansa ja lämpö herättää kyyt. Pohjanmaalta kuului ikäviä uutisia, kun Allyn pentua Hukkaa (Show Beef-Eater) oli purrut kyy. Marika teki kaikkensa Hukan vuoksi ja Hukka taistelikin kovasti, mutta lopulta pikku pojan oli aika luovuttaa. Todella kova suru-uutinen, joka pysäytti arjen totaalisesti.

Näiden surujen ja ilojen keskellä katse on kuitenkin tulevassa. Suomessa järjestetään pitkästä aikaa maailmanvoittaja-näyttely elokuun alussa. Sinne suuntaamme tyttöjen kanssa ja siellä tapaamme useita kasvatteja. Odotan mielenkiinnolla, on jännittävä päivä tulossa.

Takaisin uutisiin.

Of Ally's pups Bubble (Show Bubble-O-Seven), Deimi (Show Black-Velvet) and Lara (Show Bloody-Mary) and Gia's pup Kuru (Show Arctic-Squirtle) have all also participated on dogs shows although being so young. Kuru's been the BOB puppy, Bubble has several BOB puppy results alongside with 2 x Excellent and Lara's also recieved an Excellent. Ally's girl Deimi did really well in her first show: just after a day after turning to 9 months of age she was BOB in a show in Rovaniemi. Both mothers and me are very proud of the youngsters.

With the happiness there's sadness also. I got terrible news from Ostrobothnia, where Ally's son Hukka (Show Beef-Eater) lived. Summer's warm wakens the vipers and Hukka had been bitten by a snake. Marika did all she could to help the little boy, but unfortunately he died of the poisoning. What a terrible thing and grief.

Amongst the sadness and happiness we're looking forward to the future. The World Winner dog show is held in Finland this year. We're heading there with the girls and we'll meet several of the Ally and Gia's puppies there also. I'm really looking forward to the exciting day.Back to news.
 
 
     
 
 
  Kennel Nordysak Show Siberian Huskies